Jan Zandbergen Group
Veenendaal
Advies vanaf de ontwerpfase tot en met de detailberekeningen van de constructie

In Veenendaal heeft de Jan Zandbergen Group een nieuw Food ontwikkelcentrum gebouwd. Zandbergen is een Europese speler in vlees en plantaardige vleesvervangers. Waarbij innovatieve ontwikkelingen aan de orde van de dag zijn. Door hun groeiende ambitie en plek binnen de markt ontstond de behoefte aan een nieuwe ontwikkellocatie. Door een jarenlange relatie van Pelecon met de Jan Zandbergen Group zijn wij ook voor dit project aangetrokken als adviseur vanaf de ontwerpfase tot en met de detailberekeningen van de constructie.

 

Naam: André Verschoor
Functie: Constructeur en Partner

Doordat Pelecon vanaf het eerste uur van deze opdracht met alle betrokken partijen om tafel zat, hebben wij ruime invloed gehad op de draagconstructie aldus André Verschoor. Waarbij het een uitdaging was om de gebruiksvriendelijkheid van de parkeergarage zo efficiënt mogelijk te maken. Dat betekent dat de draagstructuur optimaal is en dat de kolommen-structuur van de bovenbouw hierop is afgestemd.

Draagconstructie als kanaalplaten
André vertelt dat Pelecon in het advies onder andere voorgesteld heeft om de draagconstructie uit te voeren als kanaalplaten met hoedliggers waardoor installaties geen belemmeringen hebben. "Voor de stabiliteit zijn ter plaatse van een drietal gevels prefab gevelelementen toegepast, zodat plattegronden vrij kunnen worden ingedeeld. Tijdens de uitvoering heeft Pelecon naast de constructieve uitwerking tevens de detailberekeningen verzorgd van de staalconstructie en de prefab gevelelementen."

André geeft aan dat de samenwerking tijdens de ontwerpfase met Van Bronkhorst Architecten BNA en Dijkham Bouw uit Nijkerk zeer plezierig was; "wij kijken dan ook terug op een geslaagd bouwproces"!