Organisatie

Pelecon is een adviesbureau op het gebied van bouwtechnische constructies. Het bedrijf berekent, tekent, controleert en adviseert over draag- en stabiliteitsconstructies van architectonische ontwerpen, zoals distributiecentra, gebouwen, kantoren, winkelcentra, woningen en scholen. Opgericht in 1998 door Wim van Leeuwen en Piet Peters, twee mannen met een passie voor constructies van gebouwen. Inmiddels staat de nieuwe generatie - Henk van Vliet, Mack Stolwijk en André Verschoor – aan het roer.

Over ons
Duurzaamheid en circulair bouwen zijn belangrijke pijlers binnen de organisatie en daarmee zet Pelecon de toon naar de toekomst toe. Met de overname van Bouwtechnisch Adviesbureau Versteeg, fusie met Reijneveld Engineering en oprichting van Concrete Block Engineers en Greenhouse Design zette Pelecon in op een verbreding van de organisatie. Een ontwikkeling die zorgt voor diversiteit, maar ook continuïteit van de werkzaamheden.

Samenwerking
De uitvoering van een bouwproject doe je niet alleen, daarom is een goede samenwerking met alle betrokken partijen binnen een bouwproject essentieel. Door de jaren heen heeft Pelecon haar netwerk zorgvuldig opgebouwd en kunnen wij stellen dat onze partners stuk voor stuk deskundig zijn en een rugzak vol ervaringen met zich meebrengen.

Ondanks de veranderingen blijft de toewijding, flexibiliteit en klantgerichtheid van de organisatie onveranderd. Pelecon is en blijft dé technische kennispartner van architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven in binnen- en buitenland.

Niets meer missen? Volg onze feed op LinkedIn en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.