Renova BMW en MINI
Tilburg
Challenges are there to be taken on!

Inmiddels hebben wij veel automotive opdrachten afgerond. Voor diverse van deze opdrachten hebben wij samengewerkt met partner #Mies Architectuur. Voor ons een fijne sparringpartner waar veel kennis zit en waarbij een half woord genoeg is. Dat resulteert voor onze opdrachtgever in een compleet advies waarbij het visuele én constructieve ontwerp naadloos op elkaar aansluiten.

Naam: Bastiaan Hoefnagel
Functie: Constructeur

Op 16 november 2020 is officieel gestart met de nieuwbouw van BMW MINI Renova Tilburg. De eerste paal is geslagen voor een nieuw pand met een prachtige showroom, werkplaats, kantoren en parkeerdek. Een prachtig ontwerp, al zeggen we het zelf. Met unieke elementen!

Constructeur Bastiaan was als constructeur betrokken bij dit project en vertelt graag over zijn werk en de oplossingen die hij geadviseerd heeft voor dit project: "de eerste verdieping van het gebouw boven de werkplaats kreeg een klein overstek van ongeveer één meter. De showroom kreeg daarentegen een overstek van 7,2 meter lang en 20 meter breed. Dit geeft een mooi gezicht, maar constructief vraagt dit toch de aandacht door beperkte liggerhoogtes en het bovenliggende parkeerdek. Daarbij mochten er geen extra voorzieningen komen voor de constructie. Door twee grote vakwerken te maken kan de constructie, zoals ontworpen door Mies Architectuur, technisch toch uitgevoerd worden."