Bedrijfshal en kantoor Hordijk Verpakkingen
Zaandam
Het overstek moest sterk zijn!

Als strategisch partner van bouwbedrijf Heembouw berekende en tekende Pelecon de constructie voor het nieuwe pand van Hordijk Verpakkingen. Het betreft hier een nieuwe bedrijfshal, pal tegenover de bestaande vestiging aan de Daalderweg in Zaandam. De in staal opgetrokken hal heeft een oppervlak van 22.500 m2, het kantoorgedeelte omvat 1.300 m2.

Naam: Piet Peters
Functie: Constructeur

“Voor dit project hebben we de hele constructie, zowel de fundering als de opouwconstructie van staal berekend en getekend”, vertelt Piet Peters, Adviseur bij Pelecon. “Op basis daarvan hebben de staalleveranciers en de leverancier van de kanaalplaten hun eigen werktekeningen en legplannen gemaakt. Het palenplan en de fundering hebben we wel helemaal uitgewerkt. Bijzonder aan het project is toch wel het kantoor met de grote overkapping. Daarvoor hebben we in overleg met de architect de constructie ontworpen met een heel eigen karakter.”

Piet vertelt verder: “er zijn grote, zwarte schoren aangebracht om die overstek te realiseren. “Een ander opvallend aspect is het constructieve onderscheid dat is gemaakt in de bedrijfshal, tussen het productiegedeelte en het distributiedeel. De kolommen in het productiegedeelte staan twee keer zo ver uit elkaar als die in het distributiedeel.”

“Zo bouwen we zo economisch en dus ook zo duurzaam mogelijk, wat uiteraard gewenst is als een duurzaam gebouw als dit.”