Brandweerkazerne Rotterdam The Hague Airport
Al 20 jaar werken wij samen!

Pelecon doet al 20 jaar het constructiewerk voor Rotterdam The Hague Airport. Naast de vertrekhal werkt Pelecon ook mee aan de constructie van de brandweerkazerne. “We hebben ons uiterste best gedaan om, met respect voor het ontwerp van Moen & van Oosten Architecten en puttend uit onze brede ervaring, te komen tot een zo optimaal en mooi mogelijk constructief ontwerp voor de brandweerkazerne”, vertelt Piet Peters van Pelecon.

Naam: Piet Peters
Functie: Constructeur

Afzonderlijke brandcompartimenten

“Het gebouw bestaat uit 2 delen; de remise en het gedeelte met verschillende verblijfsruimten. De constructie bestaat uit een staalskelet, stalen dak- en gevelbeplating, betonnen vloeren op de eerste verdieping en een in het werk gestorte fundering op de begane grond.” In totaal is 120 ton staal in het pand verwerkt. “Om brandoverslag tegen te gaan, zijn afzonderlijke brandcompartimenten gecreëerd. Verder hebben we meegedacht in de detaillering van de staalconstructie, zodat deze geluidstechnisch zo min mogelijk problemen gaat geven. Tevens hebben we verschillende milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen ingepast in het ontwerp.”

Toetsende rol

“We hebben ook een controlerende rol in dit project. Zo toetsen we of de materialen die toegeleverd worden door leveranciers wel voldoen aan alle eisen. Daarnaast controleren we ter plekke op de bouwplaats of er op belangrijke onderdelen daadwerkelijk gebouwd wordt conform de door ons geleverde werktekeningen. We laten niets aan het toeval over.”