Distributiecentrum voor Hunkemöller, Almere

Geplaatst op: 8 februari 2024

PELECON HEEFT HET CONSTRUCTIEF ONTWERP GEMAAKT VOOR HET ONLANGS OPGELEVERDE NIEUWE DISTRIBUTIECENTRUM VAN HUNKEMÖLLER OP BEDRIJVENTERREIN STICHTSEKANT IN ALMERE. DE NEDERLANDSE LINGERIEKETEN MET FLINK WAT GROEIAMBITIES HAD RUIMTE NODIG! ARCHITECT DENC NETHERLANDS IS VERANTWOORDELIJK VOOR HET CREATIEVE ONTWERP VAN HET DC EN BETROK PELECON BIJ DIT PROJECT. WAARBIJ ONZE KRACHT LAG IN HET ZO ECONOMISCH MOGELIJK ONTWERPEN WAT RESULTEERDE IN EEN SLANKE, MAAR TOCH ROBUUSTE STAALCONSTRUCTIE. VOOR DEZE OPDRACHT HEEFT DE WAARDEVOLLE SAMENWERKING TUSSEN ARCHITECT EN CONSTRUCTEUR GERESULTEERD IN EEN FRAAI EINDRESULTAAT; EEN MODERN WAREHOUSE MET KANTOOR WAT EEN ECHTE TOEVOEGING IS TUSSEN DE SOMS WAT ‘SAAIE’ DISTRIBUTIECENTRA.

Het nieuwe DC voor Hunkemöller bestaat uit twee gescheiden warehouses welke aan de voorzijde voorzien zijn van in totaal 44 docks en een mezzaninevloer van wel 12 meter diep. Fase 1 van de warehouses is in gebruik genomen door Hunkemöller zelf waarbij er in het warehouse twee entresolvloeren zijn aangebracht en een geautomatiseerd miniload systeem. Het nieuwe DC bevat ook een meerlaags kantoor dat bestaat uit een losse constructie met drie bouwlagen, op elke verdieping voorzien van een luifel die op sommige posities ook beloopbaar is.

Distributiecentrum Ara, ALMELO

Geplaatst op: 18 december 2023

EEN DISTRIBUTIECENTRUM ONTWIKKELEN DAT PAST BINNEN HET LANDSCHAP WAS DE DOELSTELLING VAN DE EIGENAAR, PROJECTONTWIKKELAAR, ARCHITECT EN CONSTRUCTEUR PELECON. ER ONTSTOND EEN DISTRIBUTIECENTRUM MET ALLE FUNCTIONALITEITEN DIE BIJ EEN DISTRIBUTIECENTRUM HOREN, MAAR DANKZIJ EEN ECOLOGISCH NATUURSCHERM VAN BIJNA ÉÉN KILOMETER LANG EN 15 METER HOOG KRIJGT HET DISTRIBUTIECENTRUM EEN PRACHTIGE ECOLOGISCHE STRIK ÉN BEVORDERT ZIJ DE BIODIVERSITEIT IN HET GEBIED.

Het ecologische natuurscherm is deels tegen het gebouw, deels vrijstaand en deels boven de dockposities geprojecteerd. “Aan de basis van het natuurscherm staat een indrukwekkend stalen frame, dat in de komende maanden en jaren begroeid zal worden door een grote diversiteit aan planten”, vertelt Stolwijk. “Samen met de architect hebben wij de eerste ontwerpschetsen hiervoor gemaakt en steeds verder verfijnd, met oog voor esthetiek, stabiliteit en uitvoerbaarheid. Zo komen natuur, architectuur, technologie en functionaliteit mooi samen.”

Intralox LLC Europe, Hoofddorp

Geplaatst op: 7 december 2023

Wij worden veelvuldig ingeschakeld door architecten om tijdens de ontwerpfase al te adviseren over de constructie. Uiteindelijk moet dat mooie gebouw natuurlijk ook veilig zijn voor de gebruikers. Architect DENC vroeg ons al in een vroeg stadium van de opdracht om een constructief ontwerp te maken voor het nieuwe gebouw van Intralox LLC Europe. Intralox had de ambitie om van Amsterdam naar Schiphol Trade Park te verhuizen en een Europees hoofdkantoor met productiehal te ontwikkelen.

Intralox is een wereldwijd leverancier van transportoplossingen voor het verplaatsen van de meest kritieke producten. Het bedrijf levert aan uiteenlopende industrieën: van de voedselverwerkende industrie tot post- en pakketdistributie. Schiphol Trade Park in Hoofddorp sluit goed aan bij de wensen van Intralox, met name de centrale ligging en daarom goede bereikbaarheid bieden voordelen. Maar ook de hoge duurzaamheidsambitie van Schiphol Trade Park sluit aan bij de kernwaarden van Intralox.

Norit gebouw, Amersfoort

Geplaatst op: 11 oktober 2023

Sinds 2020 heeft Pelecon samen met architect StudioWA! gewerkt aan de herbestemming van het oude Norit gebouw in Amersfoort. Naast een prachtig bedrijfsverzamelgebouw behoort nu ook de kantoortoren tot de moderne, authentieke Norit Campus. Deze superlatieven gebruiken wij niet voor niets, want dit bruisende hart voor het bedrijventerrein de Isselt, een stadsgebied in ontwikkeling, ademt luxe en heeft zelfs een prachtige sportschool met een ruim ledenbestand.

Van monteren tot creëren

Geplaatst op: 11 oktober 2023

Contentspecialist Reshift heeft een nieuwe werkplek met werkcafé gevonden in een voormalige oude R.A.C. garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem. Het prachtige gebouw met karakter werd eind 2021 opgeleverd. Het zit bomvol stijlelementen en is dus geschikt voor een creatieve club als Reshift.

Het gebouw van Reshift werd ooit gebouwd als onderhoudsplek voor auto’s van de Rijksoverheid. Enige verbouwing was dus noodzakelijk. Om van deze garage een passende huisvestiging te maken heeft Reshift voor het ontwerp Vakwerk Architecten uit Delft ingeschakeld. Waarbij wij zijn ingestapt voor het constructie-advies. Een mooie uitdaging bleek al snel.

Foodcourt, Nieuwegein

Geplaatst op: 28 augustus 2023

Op zichtlocatie langs de A27 in Nieuwegein is een nieuw Foodcourt ontwikkeld. Op bedrijvenpark Het Klooster is op mede-initiatief van McDonald’s een bruto vloeroppervlakte van 2.300 m2 met 221 parkeerplaatsen ontwikkeld op een perceel van in totaal 12.105 m2. Pelecon is als hoofdconstructeur betrokken bij de ontwikkeling van dit toekomstbestendige project voor de ketens McDonald’s, KFC, Happy Italy en De Beren.

Nieuwe fabriek M&G Group, Assen

Geplaatst op: 23 augustus 2023

Duurzaam, multifunctioneel en flexibel: de nieuwe productie- en opslaglocatie voor M&G Group in Assen laat heel duidelijk de kracht van Pelecon structural engineers op het gebied van bouwtechnische constructies zien. Wij zijn al in een zeer vroeg projectstadium door ontwikkelaar Borghese Logistics betrokken, om het Programma van Eisen van de ontwikkelaar en eindgebruiker zo optimaal mogelijk in het gebouw in te passen. Maar ook om een maximale bruikbaarheid te borgen. Nu én richting de toekomst.

“Onze samenwerking met Borghese Logistics, architect Mies Architectuur en aannemer Pleijsier Bouw gaat al jaren terug”, vertelt Mack Stolwijk.  “We weten wat we van elkaar mogen verwachten. Bovendien zijn we goed bekend met elkaars kracht en voorkeuren. Omdat bijvoorbeeld Pleijsier Bouw een voorkeur heeft voor staal, hebben wij een staalskelet in combinatie met een staaldak en kanaalplaatvloeren uitgeëngineerd. Groot voordeel van deze combinatie is dat heel snel en direct vanaf de vrachtwagen gebouwd kan worden.”

 

Jan Zandbergen Group, Veenendaal

Geplaatst op: 11 mei 2023

In Veenendaal heeft de Jan Zandbergen Group een nieuw Food ontwikkelcentrum gebouwd. Zandbergen is een Europese speler in vlees en plantaardige vleesvervangers. Waarbij innovatieve ontwikkelingen aan de orde van de dag zijn. Door hun groeiende ambitie en plek binnen de markt ontstond de behoefte aan een nieuwe ontwikkellocatie. Door een jarenlange relatie van Pelecon met de Jan Zandbergen Group zijn wij ook voor dit project aangetrokken als adviseur vanaf de ontwerpfase tot en met de detailberekeningen van de constructie.

 

Tyson Foods, Oosterwolde

Geplaatst op: 16 januari 2023

Sinds eind vorig jaar werken wij als hoofdconstructeur voor Tyson Foods, zij bouwen een nieuwe fabriek in Oosterwolde van in totaal 4.500 m². Hier bouwen zij aan hun snel groeiende portfolio van op eiwit gerichte merken. Dat betekent dat we hier niet zomaar een fabriek bouwen, maar één waar voedselveiligheid erg belangrijk is. Waar vooral de klanten van Tyson ook veel waarde aan hechten. Dat stelt ook eisen aan de constructie. De grote hoeveelheid luchtbehandeling vraagt om zware kasten op de constructie. Dergelijke vrieshallen zijn een echte specialiteit van Pelecon Amersfoort. Als het binnen -25 graden is, stelt dat specifieke eisen aan de constructieve opbouw.

Qumey Metaalindustrie, Maarssen

Geplaatst op: 14 juli 2022

In Maarssen is metaalindustrie Qumey van de familie Meijers gevestigd. Zo’n 50 jaar geleden bouwden zij hun eerste pand aan de Handelsweg in Maarssen. De afgelopen jaren is het bedrijf gestaag gegroeid waardoor uitbreiding van het pand onvermijdelijk werd. Daarom werden er drie moderne producthallen bijgebouw en wordt het kantooroppervlak fors uitgebreid. Een geheel wat voldoet aan alle hypermoderne eisen van nu en de toekomst!