Heembouw kantoren
Berkel & Rodenrijs
Een prachtig kantoor voor één van onze partners

Hoe gaaf is het als je mag werken aan het nieuwe pand van één van je beste partners? Nou, dat hebben wij ervaren. Wij werden door Heembouw Kantoren benaderd om de constructieberekening te maken van hun nieuwe kantoor in Berkel en Rodenrijs. Uniek aan dit nieuwe kantoor is dat het voor een groot gedeelte wordt opgetrokken uit circulaire bouwproducten.

 

Naam: Henk van Vliet
Functie: Constructeur en Partner

Henk van Vliet vertelt over de vraag van Heembouw. "De wens was om vooral een kantoor te ontwikkelen met een prettig werk- en leefklimaat waarbij optimaal alles uit de kast gehaald moest worden wat betreft duurzaam- en natuurinclusief bouwen. Dat resulteerde in een houten gevel bestaande uit duurzaam geteeld hout, een groene gevel en werden de vrijgekomen bouwmaterialen hergebruikt. Er zijn zonnepanelen geplaatst voor het opladen van elektrische auto's en er zijn formaldehyde-vrije materialen toegepast. De fundering is gestort met volledig gerecycled beton. Dit is een product van New Horizon/ Rutte groep waarbij van oud sloopbeton nieuw beton gemaakt wordt. Bij dit werk is dit de eerste toepassing van deze nieuwe betonsoort in Nederland geweest."

Henk gaat verder: "de constructie was voor Pelecon een uitdaging. Dat komt door de overhangende eerste verdieping met daarin kantoren. We hebben een uiterst dragende constructie ontwikkeld waarbij de lange gevel van glas eronder het blok van de eerste verdieping draagt. Gelukkig konden we daardoor het ontwerp van de architect in onaangetast houden."