HSC Albert Heijn
Bleiswijk
Distributiecentra vormen een belangrijk deel van onze orderportefeuille

Albert Heijn heeft vandaag precies één week geleden, op 24 september, in Bleiswijk een zevende Home Shop Center (HSC) in gebruik genomen. Leuk om te weten is dat wij ook de 5e HSC van Albert Heijn, die in Amsterdam staat, constructief hebben begeleid.

Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.000 m² en gaat 40.000 bestellingen per week verwerken. Alles wat je niet ziet aan dit gebouw, daar heeft Pelecon zich mee bezig gehouden. Partner bij Pelecon: Mack Stolwijk vertelt over deze mooie ontwikkeling.

Naam: Dirk Costerus
Functie: Constructief Modelleur

"Voor het Home Shop Center in Bleiswijk verzorgden wij het ontwerp van de draag- en stabiliteitsconstructie. We hebben een “all-in” advies geleverd, dat wil zeggen van ontwerp, naar berekening en van tekening tot aan de controle bij de uitvoering. Extra aandacht vergde het inpandige vriesgedeelte. Het plafond en de luchtkoelers komen geheel aan de dakspanten te hangen. Bij nieuwbouw van een hal, zoals dat hier het geval is, kunnen we dat gelijk meenemen in de rekensommen.”

Distributiecentra vormen een belangrijk deel van de orderportefeuille van Pelecon. En dat blijft voorlopig nog wel even zo, denkt Mack. “Wij willen ons wel breed blijven oriënteren, waaronder ook in de woningbouwsector.”