LIDL | Oosterhout

Geplaatst op: 21 augustus 2017

Begin dit jaar hebben we verteld over een nieuw DC project van Lidl Nederland, waar Peters & van Leeuwen is aangesteld als hoofdconstructeur voor het gehele complex. Een hoogwaardig project waar de inzet hoog is: het streven is om de Breeam-NL Outstanding score van DC Waddinxveen te overtreffen door het gebruik van hoogwaardige technieken.

Zo is er een ruime toepassing van zonnepanelen en zal er een windmolen worden gebouwd voor het opwekken van energie. Deze energie zal deels worden gebruikt voor onder andere de koeling en vriesruimtes. Het niet gebruikte deel zal worden opgeslagen in accu’s voor gebruik op momenten dat de energielevering laag is. Het constructie-ontwerp kenmerkt zich door een ruime toepassing van prefabbeton voor de kolommen, wanden en vloeren en het gebruik van staal voor de dakconstructie. In de hal zijn grote overspanningen ontworpen om het logistieke proces zo min mogelijk te hinderen.

Lidl Oosterhout (GLD) is het 7e Lidl distributiecentrum in Nederland.  Wilt u meer weten over het verloop van dit project? Volg ons op LinkedIn.