Uitdagend project in Middelburg

Geplaatst op: 17 januari 2023

Op de locatie van het voormalige sportcomplex aan de Nassaulaan te Middelburg is donderdag 24 november de officiële paal geslagen voor de 33 nieuwe appartementen in het project Veersepoort 5. Samen met de kopers en genodigden heeft de heer J. Louws, Wijkwethouder van Veersepoort en locoburgemeester van  de gemeente Middelburg, de start van de bouw van in totaal 108 woningen ingeluid. Pelecon is als hoofdconstructeur betrokken bij dit project. Waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het berekenen en modelleren van de drie appartementengebouwen en acht blokken grondgebonden woningen.

Veersepoort 5 is een nieuwbouwproject van Stevast Baas & Groen B.V. uit Capelle aan den IJssel, onze opdrachtgever voor dit project waarmee wij nauw hebben samengewerkt. Ook aan de uitdagingen die op ons pad kwamen gedurende het project. Constructeur van Pelecon Elise Booms vertelt: “de grootste uitdaging voor de grondgebonden woningen zat hem eigenlijk vooral in de vloeren. Er is voor een groot deel van de blokken op een moment in het ontwikkelproces gekozen voor een ander vloertype voor de verdiepingen (was eerst kanaalplaatvloeren, werd breedplaatvloeren), met de argumentatie dat betonlateien boven de deursparingen niet gewenst zijn. Met breedplaatvloeren kan dit in de vloer zelf opgelost worden, door toepassen van versterkte stroken. Dit heeft onder andere geleid tot meer funderingspalen in verband toepassen van deze zwaardere verdiepingsvloeren. Eenmaal uitgewerkt kwamen er nog de kopersopties bij, ook zijn er waarvan we momenteel bezig zijn met de laatste wijzigingen.”

De woningen van Veersepoort 5
De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat Veersepoort 5 aantrekkelijk maakt voor verschillende doelgroepen. De Stadsvilla’s en appartementen zijn daarbij uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Alle grondgebonden woningen in het plan worden energieneutraal gerealiseerd en alle appartementen zijn bijna energieneutraal. Naar verwachting worden de eerste woningen en appartementen begin 2024 opgeleverd. De bouw van Veersepoort 5 wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Zuid BV uit ’s-Hertogenbosch.