Uitbreiding Prologis Schiphol gestart

Geplaatst op: 29 september 2022

Op het Fokker Logistics Park wordt direct naast de landingsbanen van Schiphol (zicht op de Oostbaan en de Aalsmeerbaan) DC “3D” gerealiseerd. Het DC wordt gebouwd naast het huidige warehouse waarbij we gebruik hebben gemaakt van de aanwezige aangrenzende fundering. Het geheel krijgt een oppervlak van ca. 10.300 m² welke gebruikt gaat worden voor de luchtvrachtservices vanuit de Benelux.

Het gebouw, ontworpen door Bronsvoort Blaak Architecten BNA, voldoet aan alle moderne bouwstandaarden en wordt uiteraard voorzien van zonnepanelen om te voldoen aan de duurzaamheidsambitie. Het kantoor krijgt een dubbele gevelconstructie en een betonvloer boven de verblijfsruimten. Dit alles gelet op de geluidsbelasting waarmee van doen is bij een gebouw direct naast een landingsbaan. Voor het goed kunnen afhandelen van luchtvracht zijn er naast ‘standaard’ docks ook Jumbo- en ULD-docks toegepast.

Uniek aan dit project is onder andere de korte tijdspanne waarin de staalconstructie in 3D is uitgewerkt. De staalprijzen stonden op het moment van ontwerpen onder druk, er moest snel door aannemer Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling  geschakeld worden.