Een DC als baken aan de Oude Maas

Geplaatst op: 27 september 2022

Op een unieke plek op het eiland Krabbegors in Dordrecht, pal aan de Oude Maas, wordt een nieuw distributiecentrum gerealiseerd. Op een lastige plek, met allerlei randvoorwaarden om de drukke scheepvaartroutes niet te storen in verband met zicht en radar, is het samen met Mies Architectuur gelukt om hier een rendabel distributiecentrum te ontwerpen. De naam van het distributiecentrum is dan ook logisch gekozen: DC Lighthouse. Een baken aan de Oude Maas.

Het distributiecentrum omvat aanvankelijk drie aparte units, welke mogelijk ook als één unit verhuurd kunnen worden. Elke unit heeft een unieke entree naar de kantoren welke allemaal uitzicht hebben op de Oude Maas. Door de locatie en de vorm van de kavel heeft het pand een vorm gekregen die niet geheel standaard is. Wat resulteerde in een constructie met veel verschillende stramienmaten waardoor er weinig repetitie is. Een deel van het DC heeft twee mezzanine vloeren gekregen en er is een loopbrug gekomen van unit één naar unit twee op de eerste verdieping.

Op dit moment is het project in uitvoering, de heiwerkzaamheden zijn afgerond en het storten van de fundering is aangevangen. Wij zijn nu nog in de controlerende rol voor de stukken van derden betrokken.