Start bouw bedrijfsgebouw Intralox in Hoofddorp

Geplaatst op: 26 november 2021

In Hoofddorp wordt een nieuw bedrijfsgebouw met kantoor ontwikkeld voor Intralox, de toonaangevende leverancier van transportoplossingen die helpt bij het verplaatsen van ’s werelds meest kritieke producten. De totale oppervlakte bedraagt bijna 25.000 m², waarbij het bedrijfsgebouw bestaat uit een laagbouw van circa 9,5 meter hoog en een hoogbouw van circa 20 meter hoog. Voor Pelecon een mooie uitdaging, waarbij het vraagstuk stabiliteit vooral onze aandacht vroeg.

Hoewel Intralox transportoplossingen aanbiedt betreft het hier geen distributiecentrum. Er vindt echter wel productie/assemblage plaats in de laagbouw en opslag in de hoogbouw van de hal. Het kantoor, wat in het eerste ontwerp groter was maar door het vele thuiswerken in het definitieve ontwerp is verkleind, is tweelaags waarbij de gevel een open structuur heeft met zeer veel glas.

De rol van Pelecon
Pelecon is als hoofdconstructeur bij dit project betrokken vanaf het eerste ontwerp. Tijdens de ontwerpfase was de stabiliteit van het pand onze grootste uitdaging. Het kantoor heeft een hele open structuur waardoor verticale verbanden ongewenst zijn. Hierdoor hebben we met stabiliteitsportalen moeten werken. Bij het bedrijfsgebouw zijn de laag- en hoogbouw niet van elkaar gescheiden en is er op de begane grond vrije doorgang van het ene naar het andere gebouwdeel. Er zit hier dus een grote sprong in de dakconstructie, met hoge vakwerken in de gevel van de hoogbouw tot gevolg. Overdracht van stabiliteitskrachten vanuit de twee dakniveaus vroeg dus onze volle aandacht!

Planning
Het project Intralox Hoofddorp is volop in voorbereiding. De laatste hand wordt komende weken gelegd aan de uitvoeringsstukken. Systabo is reeds gestart met het bouwrijp maken van het terrein, zodat in week drie van het volgende jaar gestart kan worden met het heiwerk.

Fotocredits: Systabo