Ploeger Logistics
Harderwijk
Van ontwerp tot en met uitvoering

Ploeger groeit snel in de logistieke dienstverlening. Hiervoor hebben ze in drie fasen hun logistieke warehouse gebouwd in Harderwijk. Het bedrijf breidt haar warehouse in Harderwijk verder uit met nog eens 11.220 m² BVO. Aan de Bellstraat liet de logistiek dienstverlener deze extra vierkante meters bijbouwen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van haar bestaande en nieuwe opdrachtgevers.

Naam: Eelco Kingma
Functie: Senior Constructeur

Pelecon heeft de hoofddraagconstructies geadviseerd. Met een fundatie op staal en een zeer economische staalconstructie was het project al snel haalbaar. Bij elke fase werd al geanticipeerd op de volgende fase. Soms met een brandwand, soms met een afkantelconstructie. Bij de laatste fase werd ook een kantoordeel toegevoegd. Met een aantal bijzondere ‘eyecatchers’.

Hypermodern
Als de bouw eind 2021 klaar is, beschikt Ploeger over een hypermodern warehouse. Hiermee komt de totale capaciteit op twee locaties in Harderwijk uit op ruim 55.000 palletplaatsen. Waarbij, net als de bestaande warehouses van Ploeger Logistics, dit nieuwe warehouse energieneutraal is. Iets dat helemaal past bij hun missie en visie. Deze uitbreiding voldoet dan ook aan hoge BREEAM eisen. Het gehele warehouse wordt zelfs het meest duurzame in de regio!

Duurzaamheidsambitie
Ons constructieve ontwerp houdt uiteraard rekening met de duurzaamheidsambitie van Ploeger. De daken zijn in staat om een groot aantal zonnepanelen te dragen en de zeer economische constructie zorgt voor minimaal materiaalgebruik.

Onze uitdaging
Een unieke uitdaging voor Pelecon was het vraagstuk hoe de fundatie kon worden geoptimaliseerd en hoe het totale logistieke gebouw in drie fasen kon worden gebouwd. Waarbij de constructie van fase 1 al was voorbereid op de uitbreidingen. Terugkijkend op het advies zijn wij tevreden over het resultaat. We blijven in de controlerende rol betrokken tot eind 2021, we streven naar een dan net zo'n tevreden blik op het eindresultaat.

Met zowel architect Bronsvoort Blaak als met bouwer Dijkham Bouw werd nauw en plezierig samengewerkt.