Pelecon structural engineers sterker na fusie met Reijneveld Engineering

Geplaatst op: 29 juni 2021

Pelecon structural engineers en Reijneveld Engineering; samen sterker. Vanaf 29 juni 2021 is de fusie officieel. Ambities worden samengevoegd waardoor één enthousiast team ontstaat, onder leiding van een driekoppige directie. André Verschoor, Mack Stolwijk en Henk van Vliet bundelen hun adviesbureaus op het gebied van bouwtechnische constructies onder de naam: Pelecon structural engineers. Met vestigingen in Gouda en Amersfoort.

De wens om te groeien in mensen, expertise en opdrachten bestond bij beide bedrijven al langere tijd. Net als de wens om het team de kans te geven zich te ontwikkelen. Te leren van nieuwe collega’s en andere uitdagende opdrachten uit te voeren binnen een breder nationaal en internationaal werkveld. Pelecon Gouda en Pelecon Amersfoort, zoals de vestigingen worden genoemd, blijven wat betreft teamsamenstelling hetzelfde. “Onze vaste klanten zullen zich in dat opzicht na de fusie nog steeds thuis voelen bij ons op kantoor. Waarbij het onze uitdaging is om te blijven verrassen met een steeds verder groeiende expertise”, aldus Henk van Vliet.

Samen Sterker!
Mack vertelt verder: “We gaan het beste van beide bedrijven delen. Het grootste voordeel hiervan is dat wij onze potentiële en bestaande klanten door de ruimere capaciteit nóg beter van dienst kunnen zijn. Tevens kunnen wij samen als één Pelecon makkelijker innoveren dan voorheen. Bijvoorbeeld op het gebied van 3D-BIM en parametrisch ontwerpen. Wij willen samen grote stappen zetten met de integratie van ons reken- en modelleerwerk om nog scherper te kunnen ontwerpen. Waarbij duurzaamheid een belangrijk aspect is; we gaan Pelecon-breed met onze opdrachtgevers optrekken om de negatieve milieu-impact van de door ons ontworpen constructies drastisch te verminderen”.

Een fusie biedt kansen in new business
André Verschoor vertelt dat met de samenvoeging veel kansen ontstaan: “We zijn al heel sterk in logistiek vastgoed, industrie en gestapelde woningbouw. Als groter bureau kunnen en willen wij in de toekomst deelnemen aan Europese aanbestedingen voor bijvoorbeeld scholen, gemeentehuizen of musea. We zijn bijvoorbeeld beschikbaar voor quickscans, ontwerpschetsen en second opinions.”

Kortom: de drie heren kijken reikhalzend uit naar de toekomst, waarin het ondernemerschap hopelijk mooie resultaten oplevert. Het team staat op scherp, klaar om de nieuwe uitdaging aan te gaan!