Nieuw
duurzaam distributiecentrum voor Hunkemöller in Almere

Op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere wordt voor Hunkemöller B.V. een nieuw distributiecentrum gebouwd. Met aangrenzend een volwaardig kantoor, bestaande uit twee verdiepingen met grote luifels aan de buitenzijde. Dé constructieve uitdaging voor dit project? De grote vides in de verdiepingsvloeren, de grondopbouw in Almere en natuurlijk de hoge duurzaamheidsambitie.

Pelecon is als hoofdconstructeur betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum dat is voorzien van 44 dockposities en een mezzaninevloer van overal 12 meter breed. Vanuit onze expertise gezien is het een mooi project met moeilijke vraagstukken. Zo bevindt het project zich in de gemeente Almere, waar soms een grillige grondopbouw wordt aangetroffen. Hierdoor moet er extra zorg worden besteed aan de fundering. Daarnaast draagt de constructie straks bij aan de beoogde BREEAM Excellent certificering. De focus van Hunkemöller ligt immers op het bouwen van een zo duurzaam mogelijk gebouw dat een laag energieverbruik heeft, weinig onderhoud vergt en waarin duurzame oplossingen worden verwerkt.

Het ontwerp
Het door architect DENC ontworpen distributiecentrum wordt in twee fases gebouwd. Uniek aan fase één zijn de twee inbouwverdiepingen die los van de hoofdconstructie staan en het geautomatiseerd miniload systeem. Hiermee is het geen “standaard” stellingen distributiecentrum, maar wordt er zo goed mogelijk ingespeeld op de toekomst.

De planning
De stukken van fase één en concept fase twee zijn ingediend bij de gemeente. Een grote stap in het proces is dus gezet. De bouw start volgens planning in maart 2022.

Deze projecten zullen u mogelijk ook interesseren: