Constructief modelleur Moutaz vertelt…..

Geplaatst op: 8 februari 2024

Een klassiek voorbeeld van een ambitieuze harde werker; dat is onze nieuwste collega Moutaz Bellah Ajjan. Ruim negen maanden geleden startte hij bij onze vestiging in Gouda in de rol van constructief modelleur. Een functie die op zijn lijf geschreven is na het afronden van zijn opleiding civiele techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Moutaz zorgt er bij Pelecon in samenwerking met onze constructeurs voor dat er tekeningen, modellen en  berekeningen voor verschillende fases binnen projecten kunnen worden aangeleverd.

Moutaz is in 2015 naar Nederland gekomen met een enorme ambitie om een succesvol ingenieur te worden. Daarbij vertelt hij: “vallen is een nieuwe kans om op te staan. Iedere keer dat het leven me frustreerde, ontdekte ik dat ik sterker was geworden. Ik ben een zeer gemotiveerd persoon met een groot doorzettingsvermogen, iemand met de wil om het beste uit mezelf te halen en koste wat het kost te slagen in alles wat ik doe.” Hoe prachtig is het dat wij zo’n gemotiveerde collega bij ons team hebben mogen voegen!

De eerste periode als ‘Peleconner’
Moutaz vertelt dat hij in korte tijd volledig ingewerkt is bij Pelecon. “Mijn leersnelheid werd daarbij bevorderd door de ervaren collega’s. De gezellige sfeer en de behulpzaamheid van alle collega’s, in combinatie met de informele bedrijfscultuur spreken mij erg aan binnen Pelecon.”

De werkzaamheden van Moutaz
Als beginnend modelleur werkt Moutaz aan alle projecten, ervaring doe je immers op door simpelweg te doen! Moutaz geeft daarbij aan dat hij een speciale interesse heeft ontwikkeld voor het modelleren van distributiecentra en staalconstructies. Hij wil zich daar ook meer in verdiepen en daar geven wij hem alle kansen voor. Waarom Moutaz het zo inspirerend vindt om voor dergelijke opdrachten te werken? “Het ontwikkelen van grote distributiecentra in een model is zeer uitdagend. Het vereist dat ik het overzicht behoud, zowel voor mezelf als voor mijn collega’s en onze opdrachtgevers. Alhoewel; betonconstructies zijn complexer en uitdagender, vooral als het gaat om de wapening van de constructie (liggers, vloeren, kolommen).”

Trots

“Mijn trots is project Hal 6 voor de Technische Unie in Alphen aan den Rijn. Het was mijn eerste grote project bij Pelecon waarbij ik betrokken was. We moesten een nieuwe hal aan een bestaande hal bouwen. Dit project heeft me enorm veel geleerd over het volledige projectproces; van A tot Z.”

Meer weten over dit project? Lees het hele artikel op onze nieuwspagina.