Modelleur Cathelijn vertelt…..

Geplaatst op: 5 juli 2023

We doen weer een voorstelronde, dit keer is Cathelijn Donraadt aan het woord! Onze aan de ArtEZ kunstacademie afgestudeerde collega is van origine Interieur Architect en werkt sinds januari 2022 bij Pelecon. Een creatieve achtergrond en nu werkzaam bij een technische club; hoe zit dat?

Cathelijn is afgestudeerd als interieur architect, maar miste in het vak de technische uitdaging. “Daarom heb ik de keuze gemaakt om eerst als technisch tekenaar aan de slag te gaan. Ik hield me vooral bezig met gebouwen, met het uitwerken van brugliggers en het ontwikkelen van componenten om het tekenwerk makkelijker te maken. Na deze functie ben ik gaan werken bij een specialist in ondergronds bouwen. Hier voerde ik kleine projecten uit met minder uitdaging waarna ik al snel bij Pelecon aan de slag ging”, aldus Cathelijn.

Modelleur bij Pelecon
Bij Pelecon is Cathelijn Modelleur, wat betekent dat zij aan de hand van een model van de klant en de opgaven van de constructeur een 3D model maakt in het tekenprogramma Revit. “Vanuit daar maken we bij Pelecon ook de benodigde tekeningen. Verder houd ik mij bezig met het verbeteren van onze manier van werken met Revit. Denk hierbij aan het toevoegen van de juiste data aan de liggers en kolommen in ons model. Ik zorg er ook voor dat een IFC model alleen de juiste/relevante gegevens uit ons model exporteert, met als doel om het voor onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken om onze modellen af te lezen.”

Lievelings
“Ik werk het liefst aan wat grotere projecten met veel diversiteit, zoals Bestseller en A-ware. Dat zijn uitdagende projecten waarbij je samen met de opdrachtgever het ontwerp finetunet. Bij deze projecten is, vooral aan het begin, veel onduidelijk en er zijn vaak nog veel aanpassingen en wijzigingen. Dit houdt in dat je als Modelleur alert moet zijn op ontwerpclashes. Je moet dus op een slimme manier modelleren. Met ons constructieve model proberen we de klant zo goed mogelijk te helpen met het bouwkundige ontwerp.”

Mijn trots!
“Ik ben vooral trots op ons team, dat we zo goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat we elkaar begrijpen waardoor we in korte tijd grote stappen kunnen maken. Zodat we onze klanten kunnen verrassen met meerdere, uiteenlopende oplossingen. Om uiteindelijk de beste oplossing te kiezen en deze uit te werken tot een passend eindproduct.”