Senior Constructeur Eelco vertelt….

Geplaatst op: 2 augustus 2023

Onze Bouwkundige Eelco Kingma werkt sinds de fusie van Pelecon met Reijneveld op ons kantoor in Amersfoort. Daarvoor werkte Eelco ruim 35 jaar bij Reijneveld. Na zijn studie Bouwkunde aan de HTS heeft hij nog diverse studies, waaronder HTI, afgerond met als afsluiter een master titel bij de opleiding PSME van de Betonvereniging. We zijn blij om Eelco aan boord te hebben en het wordt tijd dat jullie hem ook wat beter leren kennen!

Eelco startte achter de tekentafel waar hij bij, destijds Leydes en Reijneveld, als constructief tekenaar diverse projecten uitwerkte. Als snel is hij doorgegroeid tot constructeur/projectleider. Vanuit die functie werkt hij aan uiteenlopende projecten, vanaf het eerste ontwerp tot aan de uitvoering en bouwbegeleiding. Eelco vertelt: “ik heb een inspirerende baan waarbij ik veel samenwerk met collega’s, partners én onze klanten aan uiteenlopende projecten. Dit kan variëren van kleine woningbouwprojecten tot de grote distributiecentra. Omdat ik genoeg ervaring op zak heb, werk ik vaak aan de projecten die constructief meer complex zijn. De uitdaging hieraan vind ik om bij deze projecten een goede maakbare, financieel uitwerkbare en haalbare oplossing aan te dragen.”

Trots op…
Over het antwoord hoeft Eelco niet lang na te denken. “Ik ben trots op alle projecten die we hebben kunnen realiseren. Doordat ik al een tijdje aan het werk ben, kom ik een hoop gebouwen tegen waarvan ik weet hoe deze constructief zijn opgebouwd. Maar als ik dan toch een aantal voorbeelden moet noemen waar ik écht trots op ben: Arla Foods Nijkerk, Onderdoorgang Achmeatoren Leeuwarden, Staalconstructie De Rotterdam, 79 woningen Waterhof te Nieuwegein, Dijkman Eemnes, Toneeltoren schouwburg te Amstelveen. En meer recent Zandbergen Veenendaal, Bieze Nijkerk en Aware Lopik.”

Ben je benieuwd wat al deze projecten die Eelco noemt inhouden? De meesten hiervan staan op onze projectenpagina en wil je meer weten?Kom gerust een op koffie drinken met Eelco op ons kantoor in Amersfoort.