Renovatie in de binnenstad van Gouda

Geplaatst op: 21 april 2021

Dit was toch wel een pareltje van een opdracht om aan mee te werken. Boven de Rituals, op de hoek van de Kleiweg – Turfweg in Gouda zijn in december 2020 vijf woningen opgeleverd. De renovatie van dit oude pand in de binnenstad startte met een onderzoek. De bovenverdiepingen van het pand waren de laatste 30 jaar niet meer in gebruik en slecht onderhouden waardoor deze bouwvallig geworden waren. De eigenaar wilde heel graag weten of er een combinatie van winkelen en wonen kon worden gerealiseerd. Pelecon heeft alle bestaande constructies doorgerekend en een constructieve berekening gemaakt voor de vernieuwde constructie. 

Tot en met de oplervering waren wij als adviseur betrokken bij dit project. Tijdens de bouw hebben wij vooral meegedacht aan oplossingen van onvoorziene afwijkingen. Ook hebben wij alle vragen van controlerende instanties beantwoord en alle koperswensen op constructief gebied beoordeeld. 

Een gaaf project al zeggen we zelf, waar we drie jaar lang onze ziel en zaligheid in gelegd hebben. We zijn dan ook ontzettend trots op het eindresultaat!

De video van de renovatie bekijken? Klik hier.

Fotografie: Whitehouse Development