Van monteren tot creëren
Grondig is ons advies wel te noemen!

Contentspecialist Reshift heeft een nieuwe werkplek met werkcafé gevonden in een voormalige oude R.A.C. garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem. Het prachtige gebouw met karakter werd eind 2021 opgeleverd. Het zit bomvol stijlelementen en is dus geschikt voor een creatieve club als Reshift.

Het gebouw van Reshift werd ooit gebouwd als onderhoudsplek voor auto’s van de Rijksoverheid. Enige verbouwing was dus noodzakelijk. Om van deze garage een passende huisvestiging te maken heeft Reshift voor het ontwerp Vakwerk Architecten uit Delft ingeschakeld. Waarbij wij zijn ingestapt voor het constructie-advies. Een mooie uitdaging bleek al snel.

Naam: Mack Stolwijk
Functie: Constructeur en Partner

Beperkingen zijn er om aan te pakken
Met de beperkingen van de bestaande constructie, maar ook met zorg voor het behoud van de bestaande constructie, hebben we het renovatie- en nieuwbouwplan constructief ontworpen. Daarbij hebben we geadviseerd om duurzame producten toe te passen met zoveel mogelijk behoud van de bestaande constructie. Zo is de dakconstructie van hout, gesteund door stalen liggers en hebben we geadviseerd om een trap te plaatsen uit een donorgebouw. Doordat er relatief weinig werkruimte aanwezig was, is er gebruik gemaakt van een kleine heistelling en een lichte systeemvloer op de begane grond. Het toepassen van licht hijsmaterieel was waarom een pré.

Intensief project
Om tot een goed advies te komen hebben we een aardige tijd gerekend, waarbij binnen het BIM-model de verschillende disciplines input hebben geleverd. Grondig is ons advies dus wel te noemen. Tijdens de bouw bleven wij actief betrokken, waardoor we konden bijsturen waar nodig en maakt dat we kunnen zeggen dat wij van A tot Z onze kennis en kunde hebben ingezet binnen dit project. En….. het resultaat mag er zijn!