Nieuw bedrijfspand voor Tankbouw Rootselaar uit Nijkerk

Geplaatst op: 19 januari 2024

Van Dijkham Bouw BV ontving Pelecon de opdracht om het nieuwe bedrijfspand voor Rootselaar te engineeren. Tankbouw Rootselaar, onderdeel van de Rootselaar Groep, ontwerpt en produceert drukvaten voor (vloeibaar) gas, olie en industriële gassen. Ze bedienen vanuit Nijkerk klanten over de hele wereld. Hun aanpak straalt functionaliteit en innovatie uit, ongeacht de mate van complexiteit van de uitvraag van hun opdrachtgevers.

Het betreft een hal met zwaar uitgevoerde 50 tons kraanbanen om de zware tanks te tillen. Het combineren van de grote kraanbanen en de overheaddeuren was een uitdaging. Door slim te spelen met afmetingen en profielen hebben we uiteindelijk alles passend in het gebouw gekregen, zonder daarbij de wensen van de opdrachtgever te kort te doen. Door grotendeels hogesterktestaal toe te passen worden de kilo’s staal gereduceerd en daarmee ook de uitstoot voor de productie. Bovendien is de constructie volledig demontabel wat het recyclen en hergebruiken vergemakkelijkt.

We hebben in korte tijd een constructief mooi ontwerp gemaakt wat volledig voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. Rootselaar heeft het pand inmiddels in gebruik genomen.