Engineering voor appartementengebouw in Spijkenisse

Geplaatst op: 8 juni 2023

Het constructief uitwerken van een appartementengebouw vinden wij altijd leuk om te doen! Dus met plezier werken wij aan ons advies voor nieuwbouwproject Kolkplein in Spijkenisse. Met onze ervaring en expertise zorgen we ervoor dat de constructie voldoet aan de technische eisen en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften en wensen van onze opdrachtgever Haagsebaan Vastgoed.

De hoofdraagconstructie van het gebouw bestaat deels uit kalkzandsteenwanden en betonnen wanden in combinatie met breedplaatvloeren. Verschillende factoren zoals het integreren van in het werk gestorte wanden met prefab elementen en het toepassen van grote uitkragende balkons dragen bij aan de complexiteit van het project. Het is dan ook van cruciaal belang om deze uitdagingen het hoofd te bieden voor een succesvol resultaat. Een ander aspect dat de complexiteit vergroot is de open ruimte bij de half verdiepte kelder met een parkeergarage waar flinke sparingen in de wanden moeten komen. Dit alles vereist een zorgvuldige afstemming van architectonisch ontwerp, structurele stabiliteit en uitvoerbaarheid om een gebouw te creëren. Maar dat kunnen wij!

Het ontwerp van dit gebouw kent balkons met grote uitkragingen van wel drie meter en de complexiteit van de materialen zien wij ook niet alledag. Wij adviseerden dan ook over het verbinden van diverse elementen onderling; prefab, i.h.w.g. beton, staal en kalkzandsteen. In samenwerking met de projectpartners voeren we het constructieontwerp zo optimaal mogelijk uit, met inbegrip van de (tijdelijke) veiligheid, geldende bouwvoorschriften en de gewenste planning.