Een originele, nieuwe hal voor Jan Snel

Geplaatst op: 6 maart 2024

De groei van de Daiwa Housing Group betekende dat ze voor modulaire flexbouwer Jan Snel, onderdeel van de groep, een nieuw onderkomen zochten. Inmiddels hebben zij hun vaste plek in Montfoort verlaten en hun intrek genomen in hun gloednieuwe onderkomen op het Kassingterrein in Bunnik. Pelecon was in opdracht van Jan Snel verantwoordelijk voor het constructieve vraagstuk van de nieuwe productiehal met opslagterrein en kantoorruimte. Uniek aan dit project? De korte tijdsspanne waarin dit project gerealiseerd is!

Want in slechts zes maanden stond het gehele onderkomen, vanaf de eerste penstreep op papier tot de laatste steen die werd gelegd. Voor ons als constructeur een uitdaging, want wij moesten een advies maken dat ook daadwerkelijk snel gerealiseerd kon worden. En dat is bij lang niet alle constructieve oplossingen het geval. Daarom is er bijvoorbeeld voor het dak gekozen voor liggers in plaats van vakwerken.

Het verschil
We hebben met ons constructieadvies verschil kunnen maken voor Jan Snel wat betreft gebruiksgemak. In het eerste ontwerp van de architect waren in de hal dubbele kolommen toegepast. Door hoofdliggers toe te voegen hebben we het aantal kolommen kunnen halveren, waardoor Jan Snel de hal vrijer kon indelen. Ook was het eerste ontwerp voor de hal redelijk eenvoudig, door de welstand werd echter vereist dat de hal meer in de omgeving moest passen. Hierdoor zijn er schuine daken op de hal gekomen, door een passend constructieadvies kon dit ook daadwerkelijk veilig gerealiseerd worden.

Onze trots
De snelheid waarmee we het plan hebben gerealiseerd is toch echt iets waar we trots op zijn! En dan ook nog volgens de eisen van de welstand. Het was even frustrerend dat die eisen zo streng waren, want dat leverede wel wat vertraging op. Maar als we nu bij Jan Snel op bezoek gaan dan zijn we blij met de originele hal die er staat!

📷 De Vries en Verburg Bouw B.V.