Distributiecentrum VidaXL goedgekeurd!

Geplaatst op: 29 maart 2021

Voor onze opdrachtgever Vida-XL zijn deze week op de bouwplaats de funderingsstroken en poeren gecontroleerd van hun nieuwe distributiecentrum in Horst aan de Maas. Het betreft hier fase 4 van het opslaggebouw van ruim 150.000 m² BVO op een footprint van totaal 123.000 m².

Het unieke is de grootte van het gebouw samen met de logistieke brug, die fase 3 aan fase 4 verbindt over de openbare weg. Deze brug is nog in voorbereiding. Onze conclusie na het bezoek: de constructiesite ziet er zeer verzorgd uit!

Krachtige constructie

De kracht van het constructieontwerp is de samenwerking van de portaalspanten boven de mezzanine in combinatie met de dakverbanden. Door de lengte van de 6 gebouwdelen en de wens van de opdrachtgever om geen windverbanden in het gebouw toe te passen, is het reduceren van de opwaartse en horizontaal-krachten in de zij- en tussengevels zeker gewenst. Op deze wijze reduceren we een aanmerkelijke hoeveelheid kilo’s dakverbanden en zijn de trekkrachten op de zij- en tussengevels, zodat er geen trekpalen ontstaan.

Opdrachtgever:
VidaXL

Architect:
Denc Netherlands

Aannemer:
Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling

Grondwerker:
vd Beeten

Staalleverancier:
GS Staalwerken