Constructeur Elise vertelt…..

Geplaatst op: 4 oktober 2023

Ruim vier jaar hebben wij Elise Booms al aan boord bij Pelecon. Net afgestudeerd aan de TU Delft (Civiele Techniek met een master Building Engineering) startte Elise bij ons in Gouda. Haar eerste opdracht was het ontwikkelen van een constructieadvies voor een woningbouwproject en al vrij snel kreeg zij ConcreteBlockEngineers (CBE) in haar portefeuille. “In het begin onderhield ik vooral het contact met de klanten van CBE en maakte een collega de constructieberekeningen; inmiddels doe ik beiden zelf. Fijn om te merken dat ik bij Pelecon alle kansen krijg om mezelf te ontwikkelen!”

Elise vervult bij Pelecon de functie ‘Project Constructeur’ en maakt de constructieve berekeningen, met name voor woningbouwprojecten. “Ik vind het rekenen voor nieuwbouwwoningen en verbouwingen het leukst! Voor deze projecten voer ik ook de controles van stukken van derden uit en soms keur ik ook de wapening op locatie.

De meest uitdagende projecten
“Momenteel werk ik aan een appartementencomplex in Leiden, een project vol lastige vraagstukken. Het is de eerste hoogbouw waaraan ik werk. Er komen berekeningen voor hoge wandliggers bij kijken en het is gewoon een complex gebouw waarbij je goed moet blijven opletten hoe alles in elkaar zit. Hier leer ik veel van, omdat je toch met andere dingen rekening moet houden dan bij ’standaard’ woningen.”

Mijn trots
“Ik kijk met trots naar het project Ringfazant in Nieuwegein. Dit is een nieuwbouwproject voor een woon-zorglocatie voor 30 cliënten. Bij dit project is er vanaf het begin duidelijke communicatie geweest tussen alle partijen, waardoor het project soepel verloopt en er nu in de uitvoering aan een mooi resultaat gewerkt wordt. Daarnaast ben ik trots op de nieuwbouwwoningen De Perken in Hoogvliet, Rotterdam. Door de slechte ondergrond was er een behoorlijke uitdaging wat betreft de fundering van de woningen. Onder andere door koppelpalen (om een lange paallengte te bereiken) hebben we dit kunnen oplossen en is er een mooi resultaat neergezet.”