Aanpassingen in nieuw gebouwd warehouse 4 GMLP

Geplaatst op: 29 januari 2021

Green Mountains Logistics Park bestaat uit vier warehouses en is een immens project op het voormalig Groenland terrein nabij de Aalsmeerbaan op Schiphol. De eerste drie warehouses zijn officieel opgeleverd en in gebruik. Het vierde warehouse is wind en waterdicht, alleen de bedrijfsvloer zit er nog niet in. Omdat de huurder pas getekend heeft nádat het warehouse gereed was, wordt het nu verbouwd zodat het straks voldoet aan alle wensen van deze nieuwe gebruiker.

De grootste uitdaging voor de verbouwing zit in de nieuwe dockposities aan de zijkant van het warehouse. Hierdoor kunnen we de stabiliteit niet meer uit de zijgevels halen. Deze uitdaging werd nog eens versterkt, nadat de drie windverbandposities in het gebouw ongewenst bleken. (Zie de foto in de hal waar in de verte de windverbanden zichtbaar zijn). Door beide wensen van de nieuwe huurder moest de stabiliteit in het geheel opnieuw worden getoetst waarbij we ook rekening moesten houden met de toekomstige koelplafonds die op 6,0m+ worden gemonteerd.

CONSTRUCTIEVE BEREKENING

Ons constructief advies bestaat onder anderen uit het plaatsen van vijf nieuwe stabiliteitsportalen tussen de bestaande kolomstructuur in het magazijndeel, waardoor de totale constructie na oplevering weer voldoende stabiel is. Uiteraard met oog voor een optimale gebruiksvriendelijkheid; de huurder heeft nog alle vrijheid om zich tussen het stalen frame te bewegen.
De huurder heeft voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden elf prefab putten van ca. vier bij vier meter en twee meter diep in de hal nodig en vier verlengde docks ten behoeve van luchtvracht. Tot slot komt er een extra verdiepingsvloer van circa 600 vierkante meter in de hal tegen de zijgevel. Ook deze specifieke wensen vormen een belangrijke voorwaarde voor de berekening van de nieuwe constructie van dit vierde warhouse.

BETROKKEN TOT EN MET DE OPLEVERING

Pelecon blijft tot en met de oplevering verantwoordelijk voor het verbouwen van de bestaande staalconstructie, zodat uiteindelijk niet alleen veiligheid maar ook gebruiksvriendelijkheid geborgd worden in het warehouse.

In de 3D tekening is de visuele verandering in 3D duidelijk gemaakt.