Adjustments in new warehouse GMLP

Posted on: 5 February 2021

GREEN MOUNTAINS LOGISTICS PARK CONSISTS OF FOUR WAREHOUSES AND IS AN IMMENS PROJECT ON THE FORMER GREENLAND TERRAIN NEAR THE AALSMEERBAAN ON SCHIPHOL. THE FIRST THREE WAREHOUSES ARE OFFICIALLY DELIVERED AND IN USE. THE FOURTH WAREHOUSE IS WIND AND WATERPROOF, ONLY THE BUSINESS FLOOR IS NOT INSIDE YET. BECAUSE THE TENANT HAS JUST SIGNED AFTER THE WAREHOUSE HAS BEEN READY, IT IS NOW BEING RENOVATED SO THAT IT WILL SUIT ALL THE WISHES OF THIS NEW USER.

The biggest challenge for the renovation lies in the new dock positions on the side of the warehouse. As a result, we can no longer get the stability out of the side walls. This challenge was reinforced after the three bracing positions in the building proved undesirable. (See the photo in the hall where the wind bracing is visible in the distance). Due to both wishes of the new tenant, the stability in the whole had to be tested again, taking into account the future cooling ceilings that will be installed at 6.0m +.

CONSTRUCTIVE CALCULATION

Our constructive advice includes the placement of five new stability portals between the existing column structure in the warehouse section, so that the total construction is sufficiently stable after delivery. Obviously with an eye for optimal user-friendliness; the tenant still has complete freedom to move between the steel frame. The tenant needs eleven prefabricated wells of approximately four by four meters and two meters deep in the hall to carry out his work, and four extended docks for air freight. Finally, there will be an extra storey floor of approximately 600 square meters in the hall against the side wall. These specific wishes are also an important condition for the calculation of the new construction of this fourth warhouse.

INVOLVED UP TO AND WITH THE DELIVERY

Pelecon will remain responsible for the renovation of the existing steel construction up to and including delivery, so that not only safety but also user-friendliness are ultimately guaranteed in the warehouse. In the 3D drawing, the visual change is made clear in 3D.