Renovation van der Valk Gorinchem

Posted on: 10 September 2021

Since 2018 we have been involved in the renovation of hotel/restaurant Van der Valk in Gorinchem. Our client wanted to repurpose and renovate the building. The existing building with the characteristic tent roofs consisted of a restaurant on the ground floor with kitchens and rooms for large groups on the first floor.

The demolition of the characteristic roof construction and clever calculations by our engineering office made it possible to install two new floors on the first floor. Light, prefabricated units were chosen that could be installed complete with interior in one go. By making use of the reserve bearing capacity of the foundation, this was possible without additional piles! Because the dimensions of the hotel rooms were different from the column structure on the ground floor, a steel frame was placed on the first floor. Now we are preparing another extension of the hotel. This will be completely new, but with the same prefabricated units.