Pelecon huisconstructeur van Harders Plaza

Geplaatst op: 21 mei 2021

Harders Plaza in Harderwijk is een plek die Pelecon op zijn duimpje kent. Jaren geleden hebben wij het constructieve advies gegeven voor de transformatie van ijsbaan tot kartbaan met partycentrum. Het ging hier met name over de parkeerdekliggers die in de oude ijshockeyhal moesten komen om zo het gebouw een nieuwe functie te kunnen geven. Extra leuk dat wij ook weer benaderd werden voor het constructieve advies van de nieuwbouw op deze plek. De kartbaan en zalencentrum zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor fase 1 van een nieuw winkelcomplex. 

De nieuwe Praxis is inmiddels geopend, de bouwmarkt maakt onderdeel uit van fase 1 van het nieuwbouwplan dat in fases wordt gerealiseerd. Dirk van den Broek gaat verhuizen naar een ruimte in fase 1 naast de Praxis, nu is deze supermarkt nog gehuisvest in een pand op de locatie van fase 2. Na de verhuizing wordt dit pand gesloopt en wordt gestart met de bouw van fase 2 waar straks Lidl en Kwantum komen.

Leuk om te vermelden is dat de oude spanten van de ijshockeyhal bewaard zijn gebleven. Deze doen dienst als spanten in de nieuwe bedrijfshal van Colpro in Almelo.  Zo krijgen de materialen na 40 jaar een nieuw en tweede leven en is 80 ton aan hout van de verbrandingsoven gered! Het pand wordt volledig remontabel gebouwd, zodat alle materialen – ook die nu worden toegevoegd – in de toekomst weer opnieuw kunnen worden gebruikt.

Fotocredits: Gerard Saarberg