Ingebruikname pand Qumey te Maarssen

Geplaatst op: 17 februari 2022

De moderne productiehal en het uitgebreide kantooroppervlak van Qumey Metaalindustrie zijn in gebruik genomen. Het pand is ontworpen door MIES Architectuur en is geheel afgestemd op de wensen van de staalbewerker uit Maarssen. Pelecon maakte het constructief ontwerp voor dit schitterende pand, waarbij Qumey zelf het staal produceerde en monteerde.

Het kantoordeel is constructief gescheiden van de halconstructie vanwege brandwerendheid en de geluidsoverdracht tussen de gebouwdelen. Het nieuwe gebouw is naast een bestaande productiehal van Qumey gepositioneerd, waarvoor een naburig pand is aangekocht. In de bedrijfshal zijn voorzieningen getroffen voor negen bovenloopkranen over drie kraanbanen, een halfportaalkraan en vier wandkranen.

Een eigen bijdrage
Er moet echter nog één kanttekening gemaakt worden. Bij het ontwerpen van de nieuwbouw heeft de architect een visitekaartje in materialisatie afgegeven welke weerspiegelt waar metaalindustrie Qumey voor staat. Precies daarom leggen zij ook de laatste hand aan hun eigen pand. De stalen luifel, welke het gebouw zal kenmerken, wordt in maart geproduceerd en geplaatst. Uiteraard door Qumey zelf.

Fotografie: Gerard Saarberg