Model terminalgebouw Rotterdam The Hague Airport

Geplaatst op: 27 juni 2022

PELECON IS AL CIRCA 25 JAAR TROUW AAN ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT. ALS CONSTRUCTEUR VAN KLEINE VERBOUWINGEN ZOALS VAN DE TERMINAL EN HANGAR-GEBOUWEN TOT GROTE VERBOUWINGEN ZOALS DE NIEUWE VERTREKHAL ZIJN WIJ BIJ DIVERSE BOUWPROJECTEN BETROKKEN. ONLANGS MOCHTEN WE VOOR SCHIPHOL, EIGENAAR VAN ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT, OOK HET CONSTRUCTIEVE DEEL VAN HET BESTAANDE TERMINALGEBOUW GEHEEL MODELLEREN. DEZE HEBBEN WE OPGEBOUWD IN SAMENWERKING MET ROYAL HASKONING DHV, WELKE HET BOUWKUNDIGE EN INSTALLATIETECHNISCHE DEEL VAN DE OPDRACHT HEEFT GEMODELLEERD.

Het bestaande terminalgebouw is gebouwd in de jaren ‘60. In de periode tot nu zijn er grote en kleine verbouwingen gedaan binnen en naast het terminalgebouw waarvan wij de afgelopen 25 jaar veel hiervoor in 2D (autocad) of op schets hebben uitgewerkt. Al deze data hebben onze modelleurs als onderlegger gebruikt voor de opbouwen van het nieuwe, constructieve model. Tevens is er ook een pointcloud gemaakt, waarmee we het constructieve model visueel konden controleren om te bepalen of het constructiemodel past! Het model is opgebouwd volgens BIM basis ILS 2.0 met LOD300 als uitwerkniveau.

Onlangs is het gebouwmodel gepresenteerd en opgeleverd aan de opdrachtgever. De gemaakte gebouwmodellen (constructief, bouwkundig en installaties) dienen als onderlegger voor toekomstige ontwerpen van in- en externe verbouwingen en ter ondersteuning van de technische dienst Rotterdam The Hague Airport.

Artist impressie: Moen en Van Oosten Architecten