Foodcourt Nieuwegein opgeleverd

Geplaatst op: 19 april 2023

Op zichtlocatie langs de A27 in Nieuwegein is onlangs een nieuw Foodcourt opgeleverd. Op bedrijvenpark Het Klooster is op mede-initiatief van McDonald’s een bruto vloeroppervlakte van 2.300 m2 met 221 parkeerplaatsen ontwikkeld op een perceel van in totaal 12.105 m2. Pelecon is sinds 2021 als hoofdconstructeur betrokken bij de ontwikkeling van dit toekomstbestendige project bestemd voor de ketens McDonald’s, KFC, Happy Italy en De Beren.

De gezamenlijke ketens hebben een mooie duurzaamheidsambitie die betrekking heeft op gezondheid, productie van voeding, afvalverwerking en minimalisatie van het aantal logistieke bewegingen van en naar het terrein. In het ontwerp is door de architect dan ook rekening gehouden met het gebruik van circulaire materialen, de meest energiezuinige verlichting en op het terrein zijn veel groenelementen toegepast. Er liggen zonnepanelen op het dak en er is warmteterugwinning vanuit de keukens naar de lobby’s. Ook is het gebouw volledig gasloos waardoor het voldoet aan alle eisen die een modern gebouw in de toekomst moet hebben.

Onze uitdaging als hoofdconstructeur
Het hoogteaccent aan de voorzijde van het gebouw en de 40 meter hoge toren op McDonald’s was voor ons als hoofdconstructeur een mooie uitdaging. Deze toren heeft een houten bekleding gecombineerd met groene beplanting. Bijzonder is de windbelasting op deze toren en de impact daarvan op de draagconstructie van McDonald’s. De toren is voorzien van een driedimensionaal stalen frame waar de houten bekleding tegenaan is gemonteerd. Onze partner Hofman Staalbouw maakte hier een duidelijke video over.

Impressie: Dunvast B.V.