De onzichtbare kracht

Geplaatst op: 2 februari 2023

Vandaag hebben we de eerste post van een reeks op onze LinkedIn pagina geplaatst over onze heldere belofte “De onzichtbare kracht’. Voor ons een vanzelfsprekendheid voor ieder project waaraan wij werken. #deonzichtbarekracht

 

De weg van droom naar werkelijkheid loopt langs uitdagingen, opgaven en beslissingen. Gaandeweg wordt er bijgeschaafd, heroverwogen en waar nodig bijgestuurd. Aangezien de creatieve geest de richting aangeeft, worden beperkingen vermeden. En altijd is het vertrekpunt een initiatief. Een idee.

Bij het ontwerpen van een gebouw is dat niet anders. Pas zodra het idee wordt omgezet naar een concreet plan worden haalbaarheid, duurzaamheid en uitvoerbaarheid belangrijke factoren. Het skelet van het gebouw, de constructie, ondersteunt dan letterlijk het ontwerp. Die realiteit maakt de expertise van een gebouwconstructeur letterlijk van levensbelang.

Pelecon is specialist in het omzetten van ontwerpen in concrete en haalbare constructies. Bijna vijftig jaar ervaring stelt ons in staat een initieel ontwerp zo scherp mogelijk te converteren naar de realiteit. Dat gaat veelal over techniek, maar we zijn ons ervan bewust dat het nog meer gaat om persoonlijk contact. Door nauw samen te werken en direct te communiceren met opdrachtgevers, architecten en uitvoerders komen de beste ideeën tot leven. Maar hoe de samenwerking er ook uitziet, Pelecon waakt over de veiligheid van alle gebruikers van het gebouw. Zorgeloos.