Bouw nieuwbouwproject De Perken Hoogvliet in volle gang

Geplaatst op: 17 maart 2022

VOOR EEN UNIEK NIEUWBOUWPROJECT IN HOOGVLIET ZIJN WIJ ALS HOOFDCONSTRUCTEUR BETROKKEN BIJ HET ONTWIKKELEN VAN VIJF WONINGBLOKKEN, WAARBIJ WIJ DE CONSTRUCTIETEKENINGEN EN -BEREKENINGEN HEBBEN GEMAAKT VOOR DE FUNDERING EN HET TOEGEPASTE STAAL.

De belangrijkste uitdaging van het project is de slechte ondergrond en de bestaande palen die nog in de grond zitten van het gebouw dat hier voorheen stond. Om met de slechte ondergrond voldoende draagkracht te krijgen, hebben wij bij 1 blok extra lange, prefab betonpalen toegepast van vierkant 400 mm die we hebben geplaatst tot ongeveer 34,0 meter onder NAP. Het toepassen van deze extreem lange palen is uniek voor een dergelijk woningbouwproject. De koppelpalen die hiervoor gebruikt zijn en noodzakelijk waren, omdat de lange palen niet als geheel aangevoerd konden worden, zijn ook erg uniek om te gebruiken voor een woningbouwproject.

Op dit moment worden de verdiepingsvloeren en de daken op de woningen geplaatst. Medio 2022 wordt het project opgeleverd.

📷 Ingenieursbureau Lijnn