Sustainable building completed for Lomans in Capelle aan den IJssel

Posted on: 9 December 2020

FOR LOMANS TOTAL INSTALLER WE WERE INVOLVED IN THE DEVELOPMENT OF THEIR NEW LOCATION IN CAPELLE AAN DEN IJSSEL. THE TWO-STOREY BUILDING CONSISTS OF 1,340 SQUARE METERS OF OFFICE AND TRAINING SPACE AND 320 SQUARE METERS OF WAREHOUSE. THE DESIGN IS BY HEEMBOUW ARCHITECTS.

There is a sunken cockpit on the ground floor. This serves as a work café. In addition to workplaces and a warehouse, there is also room to train the new generation of technical toppers. A green facade will be built around the ground floor and the floors will be clad in wood. The north facade is equipped with a lot of glass, so that the office is connected to the environment.

SUSTAINABILITY AMBITION

Lomans had the sustainability ambition to achieve a GPR score of 8. The foundation was therefore made of, among other things, concrete composed of reclaimed raw materials (Freement). Click here for an explanation of this foundation. On our website we also provide more information about the use of this sustainable concrete, click here for this article.

COOPERATION

The building was completed on December 4, so the assignment is over for us. We are proud that, together with partners Heembouw, Piet Nagel and Wildenberg Interieurarchitectuur, we have worked on this sustainable project from the first plans to the completion of the building. The challenge for us was mainly in the integration of the architecture and the wishes for the interior; through good cooperation we were able to fulfill all sometimes contradictory wishes for the interior!

Photography: Heembouw