Vakwerk in staalconstructies voor Qumey

Geplaatst op: 4 december 2020

In Maarssen is metaalindustrie Qumey van de familie Meijers gevestigd. Zo’n 50 jaar geleden bouwden zij hun eerste pand aan de Handelsweg in Maarssen. De afgelopen jaren is het bedrijf gestaag gegroeid waardoor uitbreiding van het pand onvermijdelijk werd. Daarom worden er drie moderne producthallen bijgebouw en wordt het kantooroppervlak fors uitgebreid. Een geheel wat straks voldoet aan alle hypermoderne eisen van nu en de toekomst!

UITDAGENDE STAALCONSTRUCTIE  

Het pand wordt volledig voorzien van zonnepanelen, moderne installaties en voldoet uiteraard aan hoge isolatienormen. Bij het ontwerpen van de nieuwbouw heeft Mies Architectuur getracht een visitekaartje in materialisatie af te geven welke weerspiegelt waar metaalindustrie Qumey voor staat. Dit vakwerk in staalconstructie, waarbij Pelecon verantwoordelijk is voor de berekening van de gehele constructie, hebben zij terug laten komen in de luifel over het kantoordeel en de diverse stalen producten binnen en buiten het gebouw. In de bedrijfshal zijn er voorzieningen getroffen voor 9 bovenloopkranen over 3 kraanbanen, een halfportaalkraan en 4 wandkranen.

TOEKOMSTBESTENDIG

De eerste paal is op 12 november jl. geslagen door Maud en Bram Meijers, de kleinkinderen van Lex Meijers, die precies 50 jaar geleden de eerste paal van hun huidige pand heeft geslagen. Een mooie stap voor Qumey, zij zijn straks helemaal klaar voor de toekomst!

De oplevering staat geplant voor eind 2021.