Een stoer gebouw met een constructieve uitdaging

Geplaatst op: 1 juli 2020

Samen met Mies Architectuur was Pelecon vanaf de schetsfase als constructeur betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe gemeentewerf voor Papendrecht. Een mooie klus voor een functioneel, duurzaam en toch stoer gebouw!

Het gebouw wijkt aan de bovenzijde naar achter, waardoor het ruimte geeft aan het straatprofiel en schaduw geeft aan de zuidzijde. Het dak is vol gelegd met PV panelen die naast de eigenstroom voorziening tevens een overcapaciteit heeft voor overige functies van de gemeente. De glazen personeel voorziening staan symbool voor een transparante organisatie met mensen waar men trots op mag zijn. De mensen die zorgen voor de openbare ruimte, groenvoorziening en gladheidbestrijding van de Gemeente Papendrecht!