MH 17 Monument – beton- en staalconstructie
Vijfhuizen
Een opdracht om stil van te worden...

Het is alweer even geleden dat vliegtuig MH17 neerstortte en waarbij alle 298 inzittenden om het leven kwamen. Het vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor duizenden nabestaanden. De Stichting Nationaal Monument MH17 wilde aan deze gevoelens een plek geven – een ambitie die dankzij de inzet van velen is verwezenlijkt. Pelecon had de eer om de constructieve berekening van het prachtige gedenkteken te maken.

De staalplaat van Cortenstaal maakt het monument helemaal af. De plaat is 16 meter lang en 4 meter hoog en slechts 20 mm dik. Dit vergde veel engineering van Pelecon, maar door de vorm vast te maken kan het de gure wind die er soms tegenaan waait met gemak weerstaan.

Naam: André Verschoor
Functie: Directeur en Senior Constructeur

Het Nationaal Monument MH17 is een bijzonder landschapsobject dat de herinnering aan de 298 slachtoffers levend wil houden. In de parkachtige oase zijn 298 bomen geplant in een groen lint ter nagedachtenis aan slachtoffers; voor elk slachtoffer één. Een plek die samenbindt en dient als oase van bezinning, troost en hoop. Omringd door een krans van zonnebloemen, met een intiem amfitheater en een indrukwekkend gedenkteken.