Inspiratie opdoen in Sicilië

Geplaatst op: 7 mei 2024

Van 18 tot en met 20 april hebben we met ons hele team van Pelecon een onvergetelijke reis gemaakt naar Sicilië. Onze avontuurlijke trip begon met een vlucht naar Catania, waar we neerstreken in het charmante dorpje Giardini Naxox. In dit schilderachtige kustplaatsje gingen we deze eerste dag aan boord van twee catamarans.

Op de tweede dag stond er een spannende excursie op de planning: een 4×4 tour naar de Etna. Met negen robuuste terreinwagens begaven we ons richting deze majestueuze vulkaan. Eenmaal daar aangekomen, trotseerden we de elementen tijdens een wandeling die ons letterlijk het gevoel gaf dat we op de top van de wereld stonden. De wind gierde om ons heen en de sneeuw en hagel maakten de ervaring des te intenser. Volgens de lokale gidsen was dit weer niet gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Na deze avontuurlijke tocht hadden we de keuze: een spannende rit met de mountainbike naar een wijnproeverij of een route per 4×4 door het ruige landschap. Hoe dan ook, we werden beloond met een uitgebreide lunch, gevolgd door een fascinerende rondleiding en proeverij, waarbij we alles te weten kwamen over het ambacht van wijn maken.

De ochtend van de derde dag kon iedereen vrij besteden. De meesten van ons kozen ervoor om het charmante dorpje Taormina te verkennen. Om 12 uur verzamelden we voor een bijzondere activiteit: een pizza workshop. Na het kneden, beleggen en uiteraard opeten van onze eigen creaties, werden we in groepen verdeeld voor een spannend spel: de Treasure Hunt. Daarna volgde een rondleiding met een professioneel tintje in het theater, waar we meer leerden over ons vakgebied.

Na drie inspirerende dagen was het tijd om terug te keren naar het vliegveld, het einde naderde van een reis vol avontuur en gezelligheid. Dat we een fijne club mensen zijn, dat wisten we al. Maar we hebben elkaar nog beter leren kennen en we zijn ervan overtuigd dat dit de gezelligheid, maar vooral het werk alleen maar ten goede komt.