Smooth construction new NVM headquarters Utrecht (Papendorp)

Posted on: 10 June 2021

MID-2019, WE GOT INVOLVED IN THE DESIGN OF THE NEW HEAD OFFICE OF THE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS EN TAXATEURS (NVM) IN UTRECHT. IN THIS PROJECT WE WORK TOGETHER WITH HEEMBOUW KANTOREN AS A CONTRACTOR, HEEMBOUW ARCHITECTS AND LOMANS TOTAL TECHNIQUE.

The building, designed by Vivian Meijburg, is a tailor-made suit for NVM. In the building there is space for working, learning and meeting and the many spaces are placed around the central atrium. A gigantic glass roof will be built above the atrium, so that all areas will be provided with daylight.

CLEAN CONSTRUCTION SITE

It was jointly decided to construct the entire skeleton in prefabricated concrete. This choice gives a high construction speed and a clean construction site, because all elements are placed directly from the truck on the end place. As can be seen in the photos, the shell immediately looks sleek with minimal tolerances.

SPECIAL BUILDING

A special feature of this building is the semi-sunken parking garage. By adjusting the construction height of the building, a parking garage with an open pavement could be used. By installing above the highest groundwater level, a concrete basement floor could be saved!